Over ons

Mijn naam is Coby Bouwkamp-ten Kate.

 

Ik ben geboren in 1958 in Beilen en woon nu in het heerlijk rustige Drentse Zuidwolde. Al op jonge leeftijd werd duidelijk wat voeding met gezondheid kan doen. Alhoewel in ons gezin volgens de geldende normen gezond werd gegeten kwamen er toch klachten. Toen er o.a. een echte suikerallergie werd vastgesteld en mijn moeder in de gaten kreeg wat dit in de praktijk betekent, zie ik nog voor me hoe ze vol ongeloof vaststelde dat bijna haar hele voorraadkast kon worden leeggemaakt. Stel je voor, in die tijd was nauwelijks iets bekend op dit gebied.

             

Dit is uiteindelijk het begin geweest van mijn latere zoektocht naar kennis en informatie op het gebied van voeding en gezondheid. Vele jaren daarna werd ook duidelijk dat niet alleen voeding, maar ook mentale gezondheid en leefstijl met elkaar zijn verbonden.

Dit heeft geleid tot wat vandaag mijn huidige professie en passie is.
 
 

Studie, onderzoek en praktijk laten zien dat het dringend en noodzakelijk is om mensen op heldere en praktische wijze te informeren over hun eigen gezondheid en wat men zelf kan doen aan bescherming en preventie.

Samen met het team van Leren voor je Gezondheid® dragen we hier graag aan bij.

 

Onze kennis en toepassingen zijn gebaseerd op de wetenschappelijke kennis en ontwikkelingen binnen de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Dit is een nieuwe wetenschap over het effect van een goede balans tussen lichaam en geest op onze gezondheid. Dit vertalen we naar de praktijk en via Leren voor je Gezondheid® kunnen we een breed publiek bereiken.

 

Genoten opleidingen binnen dit vakgebied zijn:

·      Basis geneeskunde

·      Orthomoleculaire geneeskunde

·      Evolutionaire geneeskunde

·      Sport en voeding

·      Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (I en II)

 

Visie:
Het is mijn visie mensen te helpen zichzelf te helpen. Ik denk dat het er niet omgaat hoeveel je weet, maar wat te doen met de kennis die je hebt.


Leren voor je gezondheid 3.0 - Copyright 2012