Waarom

Meer mensen hebben te maken met ongemakken en ziektebeelden en het wordt steeds duidelijker dat voeding en leefstijl hiermee te maken heeft.
Wat is de juiste leefstijl, wanneer ben ik gezond en hoe weet ik òf ik gezond ben? Denk je dat je gezond bent als je niet ziek bent? Hoe vaak hoor je mensen het volgende zeggen:

Ik leef gezond, behalve…
Maar ja, dat zit in de familie...
Daar is weinig aan te doen...

Is hier echt weinig aan te doen? Laten we hier eens naar kijken. Volgens de wetenschap is ons genetisch materiaal zo stabiel, dat het zich niet of nauwelijks kan wijzigen. Dus het antwoord hierop zou nee zijn. Verandering is wel mogelijk d.m.v. familiaire overdracht. Dit werkt via het zogenaamde DNA. Op moleculair niveau ziet DNA eruit als een aaneengeregen ketting van fijne bolletjes. Afkomst, milieu en leefstijl bepalen veelal of en waar de zwakke schakel van de DNA ketting aanwezig is.

Elk mens is zo gezond als de zwakste schakel.
Als je weet wat jouw familiaire zwakke schakel is, dan kun je hier extra aandacht aan geven, voor herstel of preventie. Het is dan nodig om het lichaam eerst te ontdoen van opgeslagen ballast uit het verleden. Deze ballast bevindt zich op celniveau.

Gezondheid en het dragen van eigen verantwoordelijkheid is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via het LVJG programma ga je zelf ervaren dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam beter wordt als het niet wordt gehinderd door oude ballast. Kies daarom voor een leefstijl die het beste uit jezelf haalt.


Leren voor je gezondheid 3.0 - Copyright 2012