Stappenplan

Goede voeding neemt beter op in een schoon lichaam.

Voor goed en stabiel resultaat begin je daarom bij het begin. Het vitaliteitsprogramma is uniek en onderscheid zich van andere programma’s door middel van het 3 stappenplan. Na een uitgebreide intake wordt het stappenplan afgestemd op jouw behoefte. Doordat het programma inspeelt op de moderne leefstijl is het zeer goed in te passen in elke leefstijl en gezinssituatie.

Centraal hierin staat:

-
Kennisoverdracht gericht op de praktijk
-
Aangepast op elke leefstijl
-
Van 8 tot 80+
-
Resultaatgericht
-
Duurzaamheid
-
Een eye-opener
-
Plezier en eenvoud

S
tap 1
Stap 1 is het reinigen van het lichaam, voor een beter herstel. Dit duurt normaal gesproken 42 dagen, afhankelijk van de situatie van de cliënt. De meeste cellen vernieuwen zich in periode van 6 weken. Om dit proces optimaal uit te voeren hebben wij een uniek, voor dit programma, samengestelde voedingslijst, met ruime keuzemogelijkheden. Op deze lijst staan alle voedingsgroepen, te weten: groente, fruit, vis, vlees, zuivel, zuivelvervangers, granen en glutenvrije voeding.

Er wordt een gelijkwaardige verdeling gemaakt tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Het accent van deze lijst ligt op volwaardig, vers en onbewerkt.

De keuzes op de voedingslijst zijn afgestemd op het herstellen en stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Om dit proces goed uit te voeren is het heel belangrijk, dat het lichaam in balans wordt gevoed, zodat er op celniveau geen tekorten ontstaan. Hierdoor kunnen afvalstoffen en reservevetten worden afgevoerd, zonder dat er spiermassa verloren gaat.
Speciale plantenstoffen, zuivere vetzuren, uitgebalanceerde aminozuren
en hoogwaardige vezels zorgen hiervoor, d.m.v. aanvullende suppletie.

Tijdens deze periode word je begeleidt door een coach. Door middel van dagberichten spelen we in op de voortgang van het proces en dragen we bij aan meer inzicht, kennis en motivatie.

Stap 2
Als het lichaam schoon is, richt stap 2 zich op het stabiliseren van deze nieuwe status. Dit is heel belangrijk, om terugval te voorkomen. Nu worden de voedingkeuzes uitgebreid met voeding en het is de bedoeling om stapsgewijs de ondersteunende voedingssuppletie af te bouwen, zonder dat het lichaam hier op reageert. Wij noemen dit het stabiliseren van nieuw Setpoint. Ook hierin levert de coach maatwerk. Stap 2 is belangrijk als voorbereiding op een stabiele stofwisseling.

Stap 3

Stap 3 is de laatste stap. Nu kun je genieten van het resultaat dat je hebt opgebouwd. Je bent als het ware dirigent van je eigen orkest (lees gezondheid) geworden. Een gezonde stofwisseling maakt het makkelijker om, indien nodig, tijdig bij te sturen. In stap 3 besteden we ruime aandacht aan het behouden van je behaalde resultaat, zonder dat je beperkingen ervaart.
Het motto is: Geniet van het leven en behoud het goede.


Leren voor je gezondheid 3.0 - Copyright 2012