Media

Download:
Brief: Brief leren voor je gezondheid (Voor zorgverzekeraars) (PDF)
Persbericht: Voedingsdeskundige daagt zorgverzekeraars uit (PDF)

Voedings- en gezondheidsdeskundige Coby Bouwkamp  presenteert nieuw programma:
“Gezondheid vraagt nu meer eigen verantwoording 


Haar eerste lifestyleprogramma Weet hoe je eet  was een internationale hype en ze hielp tienduizenden mensen bij hun zoektocht naar een vitale leefstijl. Hoewel Coby Bouwkamp nog altijd bijzonder trots is op Weet hoe je eet komt ze tien jaar later met een vernieuwd programma binnen een uniek concept. Met Leren voor je Gezondheid gaat ze een stap verder.  

Stilzitten? Nee, dat is niet iets wat Coby Bouwkamp-ten Kate graag doet. Voordat ze in 2002 met haar programma Weet hoe je eet kwam, verdiepte zij zich al jaren in voeding en gezondheid. “Met die ervaring heb ik mijn eerste programma opgezet”, vertelt ze. Haar nieuwe concept is uniek en bijzonder. “Als je mensen wilt helpen met hun gezondheid, zal je ze eerst deelgenoot moeten maken van je eigen kennis en inzichten. Dit is het nieuwe uitgangspunt van Leren voor je Gezondheid.”

Gemotiveerd
Weet hoe je eet kreeg, vooral in de beginjaren, bijzonder veel publiciteit. “Mede daardoor hebben we tienduizenden mensen kunnen bereiken”, vertelt Coby. “Natuurlijk zat daar ook een keerzijde aan. Zo werd Weet hoe je eet een dieet genoemd, terwijl  het dat absoluut niet is.” Hoewel de gezondheidsdeskundige de kritiek af en toe erg jammer vond, heeft het weinig invloed gehad op haar werkwijze. “Het heeft me juist gemotiveerd om door te gaan en me verder te specialiseren in mijn vakgebied. Dat is één van mijn sterke eigenschappen: ik streef altijd naar verbetering en misschien zelfs wel perfectie.”

Eigen verantwoording

Met Leren voor je Gezondheid speelt Coby in op de groeiende behoefte naar meer inzicht en praktisch toepasbare kennis op het gebied van voeding en gezondheid. “Lichamelijk, geestelijke en financiële gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt en we kunnen het ons niet meer permitteren om ons afhankelijk op te stellen in de verwachting dat er voor ons wordt ‘gezorgd’. Kijk naar de recente verhoging van de eigen bijdrage van €220 naar maar liefst €400. Dat is bijna een verdubbeling! Gezondheid en meer eigen verantwoording, daar gaat het om. We kunnen er niet meer omheen. Hiervoor is kennis en inzicht nodig. Omdat we tegenwoordig overspoeld worden met informatie, is het heel lastig om daar goede keuzes in te maken. Hier spelen wij op in. Wij helpen mensen en leren hen hoe ze  op een gemotiveerde wijze  meer verantwoording kunnen nemen voor hun gezondheid.  Dit doen wij op onze Gezondheidsdagen. Deze dagen zijngeschikt voor een heel breed publiek, de kosten voor deelname zijn laag en het resultaat is een echte eye-opener.”


Stappenplan
In Leren voor je Gezondheid heeft Coby niet alleen de beste punten van haar eerdere programma verwerkt, maar ook de inzichten die de afgelopen jaren zijn opgedaan. “Met Leren voor je Gezondheid werk je met een duidelijk stappenplan. Cliënten gaan eerst aan de slag met de reiniging en het herstel van het lichaam. Met optimale voeding én beweging worden afvalstoffen en vetreserves opgeruimd. Pas als het optimale resultaat is bereikt, gaan we verder met stabilisatie. Omdat veel mensen met andere programma’s helaas vaak terugvallen, zetten wij hoog in op het voorkomen daarvan.”

Coachen op maat

Wat Leren voor je Gezondheid uniek maakt, zijn de coaches van het vitaliteitsprogramma. Coby: “De coach heeft de belangrijke taak mensen effectief te ondersteunen en begeleiden, zodat het gewenste resultaat wordt behaald. Daarnaast geven we ondersteuning aan bedrijven, organisaties, zorgdragers en verzekeraars door middel van lezingen, trainingen en Gezondheidsdagen. Uiteraard worden deze allemaal  afgestemd op de doelgroep.”


Blijvend resultaat

Het nieuwe vitaliteitsprogramma van Coby is geschikt voor alle leeftijden en praktisch toe te passen in het dagelijkse bestaan. Cliënten kunnen in real life worden gecoacht , maar ook via het internet. De komende maanden presenteert de voedingsdeskundige Leren voor je Gezondheid in verschillende landen.


Meer informatie

Leren voor je Gezondheid wordt vanaf half mei gepresenteerd op verschillende locaties in Nederland en België. Op de website www.lerenvoorjegezondheid.eu staat alle informatie. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar Info@lerenvoorjegezondheid.euOver Coby Bouwkamp-ten Kate

Coby Bouwkamp-ten Kate (1958) is al jaren actief in de voedings- en gezondheidssector. Ze volgde de opleidingen Basis Geneeskunde, Orthomoleculaire Geneeskunde, Evolutionaire Geneeskunde, Sport & Voeding en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). 

 

Einde persbericht

 


  
Media
 
 
Leren voor je gezondheid 3.0 - Copyright 2012